Ještě žijeme!

19.09.2010 20:56

Dnes jsme se byli s Orískem podívat na nové "hodiny" umístěné na náměstí Svobody v Brně, které byly včera slavnostně uvedeny do provozu. Strávili jsme okolo hodnou chvíli, ale nejenže jsme nepřišli na to, jak to vlastně ukazuje čas, ale také jsme si vyslechli i názory ostatních Brňanů, které se naprosto shodovaly. I my si myslíme, že částka dvanáct milionů (plus každý rok dalších sedm set tisíc korun) za časomíru, která se nedá použít, je naprosto neadekvátní (obzvláště v současné situaci, kdy se s oblibou skloňuje slovo krize a to, že musíme na všem šetřit) a mohla být vynaložena lépe - například na opravy rozbitých ulic. Také fakt, že tuto nehezkou věc vztyčili na největším Brněnském náměstí plném historických budov, je jen posledním hřebíčkem do pomyslné rakve jeho nepovedené a předražené rekonstrukce. 

 

Ne nadarmo se "nábojnici" mezi lidem přezdívá falus nebo dildo.

 

Můžete nám někdo říct, kolik je právě hodin??? 

 

Abychom ale našli také něco pozitivního: Orísek si socializační procházku mezi lidi náramně užil: momentálně se na "Svoboďáku" konají minitrhy, kde si lze krom jiného zakoupit burčák nebo víno, takže o davy lidí bylo postaráno. Krom vydatného pomazlení od kolemjdoucích si stihl zazpívat i s místní cimbálovkou, a sklidil velmi pozitivní reakce od malých i velkých.

 

Více o "hodinách" najdete například zde:

https://www.mediafax.cz/domaci/3098677-Foto-Desitky-tisic-lidi-oblehly-namesti-Svobody-v-Brne-davy-prihlizely-spusteni-unikatnich-hodin

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)