Agility

04.12.2010 08:05

Jak se hezky lidově říká "náhoda je blbec" a my čirou náhodou narazili na Petru Marečkovou, která je čirou náhodou z Brna a čirou náhodou vede tréninky agility. Jelikož je to jedna z aktivit, kterou jsme chtěli s Orískem vyzkoušet, slovo dalo slovo a my v pátek 3.12. vyrazili hustým sněžením vstříc VFU. Na místě už byla spousta lidiček a kolem nich pobíhali pejsci a fenky nejrůznějších plemen. Jména jsem si zatím prakticky nezapamatovala, ale věřím, že to časem bude lepší.

Připravily se překážky a zkušení se začali střídat na dráze. Všichni byli rychlí a elegantní a já si říkala.. co na to Ořech? Ten si mezitím našel kamarádku na hraní a vzájemně si ožužlávali všechny možné končetiny. Když jsme přišli na řadu my, ulevilo se mi, že nemusíme dělat nic jiného, než dostat Oríska tunelem na druhou stranu. I to však byl svým způsobem problém, protože Ori, radši než do tunelu, hup na Petru a začal se mazlit. Po několika pokusech už ale zvládl celý tunel a já pochopila, jak signalizovat. 

Do konce tréninku jsme s Orim zůstali u tunelů. Jeden zvládal v pohodě, druhé dva s mírným zaváháním, vždycky se do něj nadšeně vrhnul, ale jakmile tam strčil hlavu, zarazil se, vycouval a šup za mnou z vnější strany.

Legrace jsme si užili víc než dost, takže nezbývá, než napsat jediné: těšíme se zase na příště! Fotky tentokrát bohužel nebudou, nebyl nikdo, kdo by je pořídil :-)

 

------------------------------

19.12.2010

Dneska jsme měli druhý trénink. Osmělili jsme se a i přes šíleně zmrzlé počasí jsme vyrazili.  Tentokrát i s Kubou, takže jsem prozřetelně vzala foťák, aby mohl něco málo zdokumentovat.

V nedělní lekci jsme si udělali nácvik na překážky. Namotivovaný na peška, Orísek skákal jak gazela, lhostejno, jakou kombinaci překážek jsme si pro něj připravili. Kdy je čas na přestávku jsme poznali podle toho, že Orísek se na skákání z ničeho nic vykašlal, překážky oběhl a šel se přetahovat bez práce :-)

Ke konci přišly opět na řadu tunely: oranžový, který Orísek zvládá jako nic a zelený, který má nižší profil a tak je pro Oriho docela problém. Vždy tam nadšeně strčí hlavu a pak ještě rychleji vycouvá a celý tunel oběhne.

I přes nesnáze a nedostatky si od Peti vysloužil pochvalu a trénink jsme ukončili s radami, co doma procvičovat.

 

Nějaké fotečky přeci jen máme, takže se můžete podívat SEM:

 

-->FOTOGALERIE<--

 

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)