Výlety jaro 2010

24.04.2010 16:33

 Abychom alespoň trochu dohnali chybějící aktualizaci, přinášíme vám v tomhle článku souhrn všeho, co jsme dělali a kde jsme byli, od února do dubna tohoto roku.

 

1) Venčení v Jundrově (10.2.2010)

Naše kamarádka si pořídila krátkosrstého koliáka Dougeeho a pozvala nás na společnou procházku. Protože bydlí blízko obory v Jundrově, vydali jsme se společně příjemnou trasou lesem až k ohradě s divočáky. Na začátku procházky si psiska ještě pohrála s místní fenečkou a my děkujeme Hance a Martě za příjemně strávený den!

-->FOTOGALERIE<--

    

 

2) Výlet na přehradu (14.2.2010)

Protože jsme měli v plánu účast na dogtreku (což nám nakonec nevyšlo), rozhodli jsme se trošku dostat do kondice a tak jsme vyrazili kolem Brněnské přehrady. Prošli jsme se po zamrzlé hladině, kde se Ori nadšeně vylítal, šplhali skalami a přešli lávku pod hradem Veveří a nakonec pěšky na autobus do zastávky Obora. Celkem jsme urazili devět kilometrů a určitě bychom jich zvládli ještě víc.

-->FOTOGALERIE<--

    

 

3) Vycházka se stafbulími slečnami (20.2.2010)

Na procházku okolím Omic jsme se vydali ve společnosti dvou stafbulích slečen, Julie a Redy a jejich páníčků. Psiska si náležitě užívala hromady sněhu a my zimní pochod romantickou krajinou. V příjemné společnosti jsme strávili několik hodin a jsme rádi, že jsme si skvěle popovídali. Páníčkům Redy děkujeme moc za odvoz a doufáme, že si procházku časem zopakujeme.

 

-->FOTOGALERIE<-- 

     

 

4) Výlet na Hády a Obřanský hrad (21.2.2010)

V neděli se udělalo krásné počasí, sluníčko se objevilo po dlouhých měsících, kdy jsme se dívali na šedivou oblohu. A jak nám chybělo! Tak jsme se rozhodli, že vyrazíme na další "kondiční výlet". Původně jsme chtěli jít přes Hády až do Bílovic nad Svitavou, ale protože jsme zakufrovali, ocitli jsme se nakonec na stezce vedoucí k Obřanskému hradu, respektive k jeho zřícenině. A nelitujeme, byla to moc pěkná procházka!

 

-->FOTOGALERIE<--

    

 

5) Na Stránskou skálu (7.3.2010)

Protože máme tenhle úžasný kout Brna co by kamenem dohodil, jsme tu poměrně často. Také tentokrát jsme využili optimistického počasí, vyšlápli si mezi skály a nechali Oríska řádně vylítat.

-->FOTOGALERIE<-- 

    

 

6) Návštěva v Ivančicích (21.3.2010)

Vyrážíme-li do Ivančic, vždy to znamená společné procházky našich dvou psů. Kluci se snáší v pohodě a tak se nebojíme nechat je běhat volně a dokonce sdílet aport. Na to, jak se kluci přetahují o "kořist", se můžete podívat ve fotogalerii.

 

-->FOTOGALERIE<--

    

 

7) Na Bílé Hoře (23.3.2010)

I přes počínající boulové peripetie jsme dopřávali Orískovi plnhodnotný životní styl, takže pořádné venčení je samozřejmostí. Na Bílé Hoře jsme jako doma - máme ji prakticky za barákem - a rozhodně je to místo, které skýtá dostatek prostoru k vylítání se dosytosti.

-->FOTOGALERIE<--

    

 

6) Za bledulemi údolím Chlébského potoka (4.4.2010)

Tentokrát jsme zamířili k Tišnovu, kde jsme se připojili k malé skupince turistů, mířící obdivovat bledule, hojně se vyskytující na březích Chlébského potoka. A že je na co se dívat: husté trsy kvítí, čisté potůčky plné kaskád.. Pokud některé jaro budete poblíž, rozhodně doporučujeme!!

-->FOTOGALERIE<--

    

 

7) Na koniklecích (11.4.2010)

 

Brno, ač druhé největší město v ČR, se pyšní mnoha zelenými částmi a často lze najít malebná zákoutí tam, kde byste to vůbec nečekali. My takhle objevili louku plnou konikleců.. a automat, kde si lze nadojit čerstvé mléko :-))

 

 -->FOTOGALERIE<-- 

 

    

 

8) Mariánským údolím (24.4.2010)

 

Mariánské údolí máme na dosah ruky a je to naše oblíbená lokalita. Tentokrát jsme si užili nejen nádherné jarní přírody, ale také si "střihli" nácvik na coursing.

 

 -->FOTOGALERIE<-- 

 

    

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)