Thajské lampiony přání

24.04.2010 13:14

Na tuto akci jsme se dostali úplně náhodou, ale rozhodně nelitujeme, neboť to byl silný zážitek. V pátek 23.4.2010 se konalo na Kraví Hoře v Brně hromadné vypouštění lampionů štěstí. Vydali jsme se tam s velkým předstihem, což se ukázalo jako prozíravé, protože jak se osmá hodina blížila, dav narůstal a lampionchtiví lidé tvořili stále větší frontu.

Celkem jsme měli tři lampiony: Kuba bílý, máma růžový a já žlutý. Našli jsme si místečko na trávníků, vybalili je z obalů a začali na ně kreslit a psát svoje přání. Vyžadovalo to jistou opatrnost, protože lampion je z hedvábného papíru a hrozilo jeho poškození. Mezitím se pomalu stmívalo a nedočkavci začali pouštět první světelné posly k nebi. Lidé si přinesli i své vlastní lampiony, takže krom bílé, žluté, oranžové, červené a růžové, se objevily i zelená, modrá a fialová, stejně jako různé tvary včetně srdčitého.

Moderátor rádia Magic, které celou akci provázelo, pořád oddaloval zahájení hromadného odletu, takže jsme nepočkali a postupně vypustili naše přání nahoru. O to víc jsme si pak mohli vychutnat akci ostatních, kdy několik desítek světel nejprve ozářilo zemi a poté vyplulo na nebeskou pouť. Bylo to neuvěřitelně magické a neopakovatelné. 

Pokusili jsme pro vás zachytit pár momentek na fotoaparát a pro lepší prožitek několik posledních fotografií nepoznačili podpisem našich stránek. Doufáme, že se vám budou líbit.

A co na to Orísek? Samozřejmě to celé absolvoval s námi a užíval si pozornost lidí, kteří ho přišli podrbat. Později k večeru naznal, že není třeba se vzrušovat pro každé světlo mířící nahoru a tak se nám stulil u nohou a spokojeně usnul.

 

-->FOTOGALERIE<--   

 

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)