Staré pořekadlo říká

14.03.2011 08:03

 "Člověk míní, pánbůh mění." Vztaženo na právě uplynulý víkend: klikr jsme ještě absolvovali, agility už ne. Otravná chřipka, které jsme se dva týdny zbavovali, na nás zase hupsla zpátky. :-(

Každopádně: Orísek se učí nový trik: obejmutí. V připravovaných fotkách ho sice neuvidíte, neboť fotograf nebyl přítomen, zato si však můžete udělat představu podle jiného pejska, který se učí stejný trik. Tentokrát na kurzu převažovali teriéři a přítomna byla dokonce i jedna šikovná čivavka.

Pokud jde o věčné dohady - jaká je vlastně akita "doopravdy" (každá je jiná, to je jediná správná odpověď) a co všechno se dá nebo nedá naučit, rozhodla jsem se pro malý experiment, který nejde proti genetickému založení Oriho. Nepůjde tedy o to předělat akitu na borderku, ale o snahu najít způsob, jak ho namotivovat na činnost, ke které sám přirozeně netíhne. Už přihořívá? Správně, zkusím z našeho "hydrofobního" Ořecha udělat "vodomila". Na realizaci tohto nápadu si ještě několik měsíců budeme muset počkat a o všem vás samozřejmě, včetně fotodokumentace, budeme informovat - jak o úspěších, tak i o nezdarech. Jsme sami zvědaví, jak to dopadne. :-)

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)