Haguro No Kaigou III

14.09.2010 20:46

Třetí ročník srazu Haguro No Kaigou se netradičně konal na podzim. Na kráse mu to neubralo tím spíš, že počasí dokonale vyšlo. Účast sice nebyla tak hojná, zato atmosféra byla přátelská a vydařená. Přítomná plyšátka budila  jako vždy velkou pozornost.

Na úvod jsme si vyslechli velmi zajímavou a poučnou přednášku MVDr. Radka Musila o DKK a všem, co s tím souvisí. Při ní také zodpověděl všechny otázky, které jsme mu položili. Obsah přednášky (dědičnost, prevence, léčba) doplněný o další poznatky najdete časem zde, na Inugoya.

Po obědě následovala opičí dráha, kdy měli páníčci se psy absolvovat nejrůznější překážky. Předně to byl úkol přeskočit společně laťku. Potom následoval tunel, který pozlobil snad nejvíc závodníků. Potom si člověk měl vzít tác s pohárem plným vody a prokličkovat se čtyřnožcem slalomem, aniž by něco rozlil. Hod balonků do kbelíku dělal problémy většině dvounohých. Pak následovala další překážka, dále odložení, kdy páníček třikrát oběhl okolo psa, áčko a závěrečné hody kroužkem na lahev a míčky do basketbalového minikoše. V duchu "zlodějské" tradice tábora jsem si ukořistila na dráhu Keníka a až na Áčko (Keny nemá rád výšky) mu to šlo naprosto skvěle. I Orísek si vedl dobře a s tunelem ani slalomem neměl kupodivu větší problémy.

Odpoledne jsme se šli podívat k Labi na závod dračích lodí a sledovali urputný boj mezi veslicemi. Po návratu nás pak čekalo vyhlášení výsledků opičí dráhy, poděkování za pořádání putovních procházek a naopak pro organizátory srazů a treku bylo připraveno jedno malé překvapení.

K večeru se konala členská schůze sekce AI, která sice trvala přes hodinu a půl, ale přesto to byla dosud vůbec nejplodnější schůze, kterou jsem zažila. Možná také proto, že přítomní měli v převážné většině zájem podílet se na řešení, nikoliv vytvářet problémy. A tak se za tu dobu probralo mnohé užitečné. Nejpodstatnějším bodem byly asi dysplazie (podrobnosti o odhlasovaném najdete zde: https://www.haguro.cz/akce/haguro_no_kaigou3.html ), kdy bylo konečně schváleno, co mělo být již učiněno dávno. Speciální uznání pak patří novému poradci chovu panu Kortišovi za jeho přístup nejen k záležitostem ohledně chovu, ale hlavně ke členům. Jaký to nebetyčný rozdíl! Na tomto místě bych pro všechny pomlouvačné šťouraly chtěla napsat: Mohli jste přijet a účastnit se schůze také, nikdo vám nebránil. Pokud jste tak neučinili, vaše chyba, v tom případě se ale zdržte svých komentářů.

Po schůzi ještě následovalo promítání a druhý den speciálka: coursing, ale už bez nás, takže o tom, co se dělo dál, si budete muset přečíst na jiných stránkách. Na závěr krátkého reportu pro vás máme odkaz na fotogalerii. A budeme se těšit na příští ročník!

 

--> FOTOGALERIE <-- 

 

   

—————

Zpět


Jazykový koutek

Slovo měsíce:

SUBARU

Čteníすばる

Kanji: 

Význam: Plejády (název souhvězdí)